Smaki Lutego i marca / Foodbook

19:54

Witajcie kochani!
Wiosna zrobiła nam już lekkie nadzieje, ale mimo wszystko zima nie odpuszcza - wszystko pokryte jest ogromną warstwą białego puchu.
U nas w domu widocznych jest już wiele akcentów wiosennych, przewijających się głównie w postaci świeżych kwiatów i pasteli.

Jako kulinarna fanatyczka przychodzę do Was znowu z choć namiastką tego co działo się u mnie w kuchni w ciągu ostatnich dwóch miesięcy.
Nie zabrakło sycących dań obiadowych jak i mnóstwa słodyczy jaka u nas przewija się głównie w postaci świeżych domowych ciast oraz pucharkowych deserów.

Zapraszam.


Całkiem niedawno delektowaliśmy się świeżym, wilgotnym ciastem pomarańczowo-ananasowym na biszkopcie.


Sernik z rosą to stały punkt naszych deserowych weekendów, jest wilgotny i nie zapycha.


Świeże ryby przyrządzam dosyć rzadko, ale cieszą się wówczas dużym zainteresowaniem.


Na drugie śniadanie warto przegryźć coś lekkiego.


Ciasto francuskie jest szczególnie lubiane przez moją rodzinę, przewija się u nas bardzo często zarówno na słono jak i słodko.


Gdy nachodzi ochota na słodkości to szybki sposób na jej zaspokojenie :).




Placek po węgiersku lubimy szczególnie mocno, jednak tutaj w wersji lżejszej nieco sprofanowanej, z dużą ilością warzyw i mięsem z kurczaka.


Pizza u nas obowiązkowa raz w tygodniu! :-) To lubimy najbardziej.

Jakie smaki przypadły Wam najbardziej do gustu?

Pozdrawiam ciepło, Strudelka

You Might Also Like

1 komentarze

  1. Same pyszności!

    Zapraszam do siebie w wolnej chwili,
    Miłego dnia, xx Bambi

    OdpowiedzUsuń

Subscribe