Smaki Lutego i marca / Foodbook
19:54
Witajcie kochani!
Wiosna zrobiła nam już lekkie nadzieje, ale mimo wszystko zima nie odpuszcza - wszystko pokryte jest ogromną warstwą białego puchu.
U nas w domu widocznych jest już wiele akcentów wiosennych, przewijających się głównie w postaci świeżych kwiatów i pasteli.
Wiosna zrobiła nam już lekkie nadzieje, ale mimo wszystko zima nie odpuszcza - wszystko pokryte jest ogromną warstwą białego puchu.
U nas w domu widocznych jest już wiele akcentów wiosennych, przewijających się głównie w postaci świeżych kwiatów i pasteli.
Jako kulinarna fanatyczka przychodzę do Was znowu z choć namiastką tego co działo się u mnie w kuchni w ciągu ostatnich dwóch miesięcy.
Nie zabrakło sycących dań obiadowych jak i mnóstwa słodyczy jaka u nas przewija się głównie w postaci świeżych domowych ciast oraz pucharkowych deserów.
Zapraszam.
Całkiem niedawno delektowaliśmy się świeżym, wilgotnym ciastem pomarańczowo-ananasowym na biszkopcie.
Sernik z rosą to stały punkt naszych deserowych weekendów, jest wilgotny i nie zapycha.
Świeże ryby przyrządzam dosyć rzadko, ale cieszą się wówczas dużym zainteresowaniem.
Na drugie śniadanie warto przegryźć coś lekkiego.
Ciasto francuskie jest szczególnie lubiane przez moją rodzinę, przewija się u nas bardzo często zarówno na słono jak i słodko.
Gdy nachodzi ochota na słodkości to szybki sposób na jej zaspokojenie :).
Placek po węgiersku lubimy szczególnie mocno, jednak tutaj w wersji lżejszej nieco sprofanowanej, z dużą ilością warzyw i mięsem z kurczaka.
Pizza u nas obowiązkowa raz w tygodniu! :-) To lubimy najbardziej.
Jakie smaki przypadły Wam najbardziej do gustu?
Pozdrawiam ciepło, Strudelka
1 komentarze
Same pyszności!
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie w wolnej chwili,
Miłego dnia, xx Bambi